Omgeving en activiteiten

“Aan de Waterkant” ligt in het dorp Ossenzijl, dat onderdeel vormt van de gemeente Steenwijkerland en aan de rand van de Weerribben ligt. Na de fusie in 2009 met het Nationaal park de Wieden (www.natuurmonumenten.nl) vormt dit park het belangrijkste laagveenmoeras van Noordwest-Europa. De plassen en meren van de Wieden, restanten van stormvloeden en erosie door de golven van de vroegere Zuiderzee, zijn rechtstreeks per boot vanuit  Bed and Breakfast "Aan de Waterkant" te bereiken. De Bed and Breakfast ligt op 500 m afstand van Friesland, vlakbij het natuurgebied De Rottighe Meente. Op 50 m loopafstand bevinden zich het natuurrecreatiebedrijf “De gele Lis”, waar fietsen, fluisterboten en kano’s kunnen worden gehuurd en het buitencentrum van Staatsbosbeheer, dat ondermeer wandelingen en fietstochten in de Weerribben organiseert. Ook kan vanuit hier worden deelgenomen aan een “vaarsafarie met de boswachter”, aan een reeëntocht in de avond en aan een rondvaart met een overdekte boot.

 

Er zijn mogelijkheden voor kanoles (instappen eventueel, na overleg, direct vanuit de achtertuin van "Aan de Waterkant").

 

Voor uitstapjes naar de oude Zuiderzeehavens zoals Blokzijl, Vollenhove, Kuinre en Lemmer en het pittoreske dorpje Giethoorn (het “Venetië van het Noorden”) is “Aan de Waterkant” een ideale uitvalbasis. Vanuit Kuinre wordt elk jaar “de mooiste wandeling van Nederland” georganiseerd, waarvan de route door o.a. Ossenzijl loopt Ook het Zuiderzeepad voor wandelaars en de Zuiderzeeroute voor fietsers lopen door Ossenzijl ..

 

Het Friese dorp Spanga, op 500 m afstand van Ossenzijl, is wijd en zijd bekend bekend om zijn opera in de openlucht.

 

Meer links

VVV

Weerribben en Wieden

Echt veel natuur hier en dan is het wel zo fijn om

een heerlijk plekje te vinden om ’s nachts te verblijven

om de volgende dag er weer fris op uit te gaan.

De minibar was natuurlijk wel erg fijn ’s avonds

voor het slapen gaan en ook het ontbijt een goede start

van de dag.

Mia en Paul Erkelens, Den Haag

“ ”